DM-banner

Datamanagement

Data is een belangrijk aspect in elke organisatie, daarom is het erg belangrijk om het goed te beheren. In een recent onderzoek verklaarde 56% van de respondenten dat ze van klanten hadden vanwege de slechte kwaliteit van de ontvangen gegevens. Dit toont het belang van een goed datamanagement. DEX Data Explorers kan een datamanagement implementatie leiden en helpen uw organisatie te verbeteren op alle datamanagementaspecten.

 

Voorbeeld: datamanagement bij banken

In het verleden ging het bij banken waren over zaken als fysiek geld, goud, coupons. Tegenwoordig gaat het bij een bank over klanten, producten, contracten en risico's . Om hun klanten een betere aanbieding te doen of geef ze beter advies te kunnen geven moet de kwaliteit van de gegevens over klanten en producten op orde zijn. Verder nemen de eisen met betrekking tot regelgeving toe. Dit betekent dat veel banken op dit moment bezig zijn met datamanagement initiatieven. De uitdagingen waarmee zij geconfronteerd zijn hier snel veranderende omgevingsfactoren, een vaak verspreide IT-landschap en de toenemende bedreigingen van buitenaf. Dit vraagt om een gecoördineerde en integrale aanpak voor datamanagement.

 

De verschillende aspecten van datamanagement

 De 10 datamanagement functies zijn:

  1. Data Governance – planning, supervisie en controle over datamanagement en het gebruik van data

  2. Data Architecture Management – een integraal ionderdeel van enterprise architectuur

  3. Data Development – analyse, design, bouw, testing, productiename en onderhoud

  4. Database Operations Management – ondersteuning voor het beheer van dataverzamelingen

  5. Data Security Management – waarborgt privacy, vertrouwelijkheid en toegangsbeveiliging

  6. Reference & Master Data Management – beheer golden records en referentiedata

  7. Data Warehousing & Business Intelligence Management – beschikbaar stellen van decision support data voor rapportages and analyse

  8. Document & Content Management – beheer van data in ongestructureerde bronnen (electronische and fysieke bestanden)

  9. Meta Data Management – beheer van meta data (= data over data)

  10. Data Quality Management – definitie, monitoring en verbetering van datakwaliteit

Datamanagement

 

.. en het draait allemaal om communicatie

Zoals bij elke verandering is het belangrijk om te communiceren wat probleem is dat je wilt oplossen, wat je doet, waarom je het doet en voor wie je het doet. Veel mensen vinden datamanagement een IT-ding en vinden het moeilijk om te begrijpen waar het allemaal om draait: DEX bereidt een communicatieplan voor en zal de communicatie ondersteunen. DEX heeft uitgebreide ervaring in Business Change Management. De doelstelling van een datamanagement initiatief is om een blijvende verandering in de organisatie te bereiken, het moet niet een eenmalige actie zijn. DEX zal met uw organisatie samenwerken om deze verandering blijvend door te voeren.

Neem voor meer infomatie contact op met DEX Data Explorers.